Pagina's

oktober 14, 2010

Daar ben ik weer even...

JOEHOEEEEE...Jaaaaa, daar ben ik weer hoor...
Het is even geleden dat ik weer wat in mijn blog schreef maar ik vond dat het er vandaag maar eens van moest komen!
Ik kan jullie laten weten dat ik nog steeds niets aan het borduren of naaien ben.
Ik heb enorm veel ideeën, zo heb ik al wat fleece geknipt voor het maken van sjaals en wil ik monddoekjes voorzien van een borduurtje evenals een laken dat ik ook wil voorzien van de naam van onze (nog niet geboren) baby.

Er komt alleen totaal niks uit mijn handen omdat ik het ontzie om alle dozen weer te openen voor dat of juist dat stofje, en in welke doos zat dat ook al weer...ik wordt er al moe van als ik er aan denk en daarom zit het ook nog keurig in dozen en doet de naaimachine niks, nada, noppes.
Schandalig eigenlijk want ik heb nog niet zo lang een nieuwe borduurmachine en daar heb ik maar één keer, ja, je leest het goed...1 keer iets op geborduurd en dat waren de namen van een bruidspaar op een badjas, daarna is er een kap over de machine gegaan en heeft hij tot op heden geen daglicht meer gezien.
En nu durf ik het bijna niet te zeggen, maar...ik heb een lodger wrapper gekocht *schaam*
Ik heb voor mijn beide zusjes een lodger gemaakt en mijn man vroeg zich af of ik er straks ook een heb voor onze eigen ongeboren spruit.
Toen ik "nee" zei, moest ik er maar eens aan gaan beginnen volgens hem want zoiets is toch wel handig voor de koude dagen of voor het voeden s'nachts en daar heeft hij uiteraard volkomen gelijk in, maar ik heb er de puf niet voor.
De stof moet ik op de vloer knippen en met een buik die flink gegroeid is werkt dat niet zo fijn, nu kan ik het een ander laten knippen maar ik geef slecht iets uit handen.
Wel keek ik zo om mij heen naar leuke stofjes maar vond net niet hetgeen dat ik in mijn hoofd had en toen stond ik ineens in een babywinkel die Lodger wikkeldekens verkocht en voor ik het wist liep ik diezelfde winkel weer uit met een grote doos, juist...daar zat een lodger in en hij is me daar leuk ;)
Nu moet ik zeggen dat ik nog een bon had dus de lodger kostte nog minder dan ik anders aan stof kwijt zou zijn en ik heb er nu ook geen werk aan en een lodger is behoorlijk wat werk om te maken dus ik ben een blij mens met mijn gekochte exemplaar;)
Dit is hem geworden...


Best stoer toch!


Ik had eerst de jeans uitvoering in handen en die vond ik eigenlijk stoerder, máár aan de andere kant was de stof daarvan veel te stug en ook behoorlijk warm, meer iets voor buiten ipv binnen en aangezien ik hem voornamelijk binnen ga gebruiken leek dit mij meer geschikt.

Helemaal stilzitten doe ik nu ook weer niet hoor...Ik was bezig op zolder toen ik een knutseldoos vol met kaartenmaak (dit is geloof ik geen woord...maar ach, jullie begrijpen me wel...toch?) materiaal tegenkwam en daar zaten ook nog wat stempeltjes in.
Ik heb de doos uitgezocht en er kwam een flinke tas met knutselmateriaal voor mijn dochter uit, dus die is ook weer blij en gisteravond is zij gelijk aan de slag gegaan met haar kaartjes...en ze kan het nog goed ook!!!
Zelf ben ik geinteresseerd in het maken van stempelkaarten en heb al vele mooie voorbeelden gezien, ook vond ik bovenstaande tijdschriften die ik zo eens op mijn gemakje ga doornemen.
Ik heb een paar magnolia stempelafdrukjes en de kaarten voorzien van een stempel vind ik makkelijk, het decoreren eromheen vind ik lastiger en daarvoor heb ik ideeën nodig...ideaal deze tijdschriften dus!

5 opmerkingen:

Collie-Collie zei

Ik vind je lodger een prachtexemplaar. Ziet er ook lekker zacht uit!!

Ja en geen puf hebben dat is nogal logisch met een dikke buik. Iets oppakken is makkelijk als het bij de hand ligt maar als je moet zoeken en dozen moet openenen.... toch heel wat minder!!

Veel plezier met al je ideetjes die komen later vast wel goed van pas!! Wel leuk om eventjes weer wat van je gehoord te hebben!!!!


Groetjes, Collie

Liane zei

Ooo, kan me wel weer ziek lachen om je ! Maakt ze voor de halve wereld een Lodger behalve voor zichzelf, haha. En dan dat kaartenmaken, weer vol enthousiasme van alles ingeslagen op een blauwe maandag natuurlijk,hihi, hoe herkenbaar !!!! Ach, je zit niet guaw ergens om verlegen zo ( en Alice al helemaal niet, hier gaat dat ook zo, Isa zit ook goed in haar hobbyspul, haha )

Alleen wil ik ook nog wel weer eens ( te ) rigoreus opruimen. Zo ook mijn taarten-maakspullen :(. Moet nu dus bijna alles weer nieuw kopen.

By the way: je Lodger is super !
Groetjesss, Liane

Lien zei

Ik snap wat je bedoelt hoor! Ik heb hier voor de hele schaar zwangere nichten knuffels, babysokken en mobiles gehaakt, en zelf (ben nu overtijd met onze kleine) had ik de fut niet om een project voor onze spruit te beginnen :-/
Ik vind alleszins dat je het super gedaan hebt allemaal. En je lodger is helemaal geweldig :-)

Danielle zei

Hoi Mo,

Zag dat je een reactie had geplaatst bij mijn wikkeldoek. Ik herken het wel, dikke buik, lastig knippen, lappen in dozen (bij ons zijn ze nu bezig met de dakkapellen). De buitenkant van mijn wikkeldoek is van strechjeans, dat had ik nog liggen en heb ik ooit gebruikt voor een rokje voor Saartje. Het is best een soepele jeans en het fleece zorgt voor een warme zachte binnenkant. Wil er ook nog een lodger van maken, moet ik wel eerst weer een soepele jeans vinden. Je hebt een mooie lodger gekocht. Lekker doen als je dat rust geeft!

Groetjes,
Danielle
27 weken / 2 dagen

Alice zei

Oohhh maak je geen Lodger voor je zelf??? Nou ja Monique! ;-) Maar je hebt gelijk, deze is ook erg gaaf! Ik ben je emailadres (weer) kwijt... wil je even contact met mij opnemen? Thanks!