Pagina's

september 13, 2010

Zeepketting...

Het is al weer even geleden dat ik op een braderie een zeepketting tegenkwam.
Eerst wist ik niet wat een zeepketting nu precies inhield maar toen ik het zag dacht ik...dat moet ik toch ook kunnen?
Eenmaal thuis begon ik te zoeken op internet maar ik kon alleen maar internetsite's vinden die een cursus gaven of waar je hele dure benodigdheden kon kopen.
Tja, het ging mij er alleen maar om dat ik het eens wou proberen en niet gelijk voor heel wat geld aan benodigdheden moest aanschaffen, en een cursus?...daar had ik geen zin in, overigens zaten ze niet bij mij in de buurt.
Ik ben dus maar niet meer verder gaan zoeken en het idee om een zeepketting te maken verwaterde...totdat ik een blog tegenkwam van iemand die op een heel goedkope manier een zeepketting had gemaakt.
Kijk, dat sprak mij wel aan ;)
Ze had gewoon blokken zeep gekocht en deze geraspt en toen had ze dmv wat water en uitstekers allerlei figuren gemaakt.
Jammer genoeg kon ik mijn koekvormpjes niet meer vinden en ongeduldig als ik ben moest er die avond toch wat gemaakt gaan worden.
Zeep was het probleem niet, dat heb ik altijd in diverse geuren en kleuren in huis dus besloten mijn dochter en ik om er dan maar gewoon ballen en vierkantjes van te maken.
Lavendel had ik ook nog liggen en dat konden we erdoor mengen, glitters moest ik ook ergens hebben maar die bleek ik al eens weggegooid te hebben (dom)
Dus eenmaal alles bij elkaar gezocht te hebben moest het er dan toch maar eens van komen.
Ik heb heel wat blokken gerast (met de keukenmachine...dat scheelt een hoop kapotte vingers) en heb het zeepschaafsel in verschillende zakjes gestopt zodat de geur behouden blijft (voor een evt volgende keer) en toen kon de tafel gedekt worden met zeep, bakje water, lavendel en allerlei kralen en schelpjes.
Mijn dochter en ik hadden elk een bakje waar we de zeepvlokken in deden, hierbij deden we echt heel weinig water, zomaar een paar drupjes, en toen begonnen we met kneden wat overigens nog niet zo'n fijn werkje was en op den duur wordt je een beetje gaar van de zeeplucht haha.
Daarna maakten we er een vormpje van, in ons geval dus een vierkantje of een balletje maar als je koekuitstekertjes hebt dan kun je de zeep die je gekneed hebt plat drukken op bakpapier en er met een koekvormpje een vorm uitsteken, zorg wel dat je koekvormpje een klein beetje ingevet is want dan komt het er makkelijker uit.
En daarna maak je er met behulp van een sat├ęprikker een gaatje in en laat je het een half uurtje drogen.
Als het vormpje goed gedroogd is dan kun je hem rijgen aan een koord of visgaren en versieren met allerlei kralen of schelpjes.
Mijn dochter vond het geweldig om te doen dus binnenkort zal er wel weer een ketting gemaakt moeten worden.
Deze ketting hangt in mijn kledingkast en die ruikt nu heerlijk naar....zeep ;)

10 opmerkingen:

Collie-Collie zei

Ja, dit lijkt mij ook leuk om te doen met de meiden. De ingredi├źnten zijn altijd wel aanwezig, alleen de koekvormpjes niet, maar kleivormpjes zullen vast ook wel goed gaan, hahaha! Binnenkort ga ik met de dames dit ook eens doen, als Rem thuis komt loopt 'ie in een zeepbelgeur binnen, hahaha!!

Groetjes, Collie

sasja zei

Wat ontzettend leuk en dus eigenlijk ook heel simpel.
ik had precies hetzelfde als jou, ik heb ook al eens wat internet bekeken maar vond het ook een beetje duur !!
Dus bedankt voor de uitleg, ik ga binnenkort ook maar eens aan de slag !!

Leuk idee trouwens voor een kinder feestje !!

Rosa Rood zei

Dank je wel.. leuk idee om de mooie zeepjes zelf te maken! Ik heb hier ook een favourite zeepwinkeltje maar daar ga ik alleen binnen voor speciale cadeaus!
Nu even op zoek naar de ingredienten..
Groetjes

Pierelantijntjes zei

Erg goed gelukt hoor je zeepketting. Ik lees dat je de zeep met de machine geraspt hebt. Tja die heb ik niet maar dit is wel veel fijner natuurlijk.
Ja, de kinderen vinden dit meestal ook een superleuk werkje.
Fijne week,
Groetjes van Ester

*OLLY* zei

Hoi Pierelantijntjes,

Je kunt het ook met een handrasp doen maar dit is veel meer werk, maar het kan wel en werkt net zo goed het is alleen minder snel en je moet opletten voor je vingers ;)
Het is heel leuk om te maken, ook voor een verjaardagsfeestje bijv ;)
Groetjes Mo

Stadsmuis zei

Leuk idee! Heb er weleens over gedacht zelf een zeepketting te maken, maar wist niet hoe ik aan die vormpjes zeep moest komen of hoe ik ze kon maken. Dus bedankt voor de tips!

Groetjes, Debby

lien zei

Wat een leuk idee!!!! Ik kwam zomaar toevallig op je blog terecht, las deze post en het begint te kriebelen! Ik denk dat ik het gelijk uit ga testen ;-) Je hebt er een volger bij!

Michaja zei

Leuk ik heb het op dezelfde blog gezien en was zo ontzettend enthousiast daarvan geworden dat ik ze samen met mijn dochters hele mooie zeephangers heb gemaakt.

My kitchen zei

Wat een superleuk idee! Jij hebt het hier gedaan met je dochter, maar mss ga ik het wel doen met mn schoonmoeder. Ze wordt 84 en ik probeer haar, bij wijze van therapie, steeds iets anders te laten doen. Gezellig op een zondagmiddag b.v. Dankje voor het leuke idee!

Mariken-en-Jef zei

hoe leuk... dat ga ik ook eens doen