Pagina's

augustus 18, 2011

Kung-Fu...

Kung-Fu...
Panda...o'nee, Dies ;)
Ik had nog wat effen shirtjes liggen van onze kleine man en wou die voorzien van wat borduurtjes.
Dit is het eerste resultaat...Kung-Fu Dies!
Mijn zoon kan zo met zijn benen trappen, dat het soms net Kung-Fu lijkt, haha.
Vandaar dus met de naam Dies i.p.v. Panda ;)

4 opmerkingen:

1968deWinkel zei

wat leuk en wat zou ik graag een goede borduurmachine willen hebben, ook handig voor in mijn winkel en leuk om mijn kleding op te vrolijken. wat is nou een goed merk of waar moet ik op letten... groetjes Paula

*OLLY* zei

Wat een goed merk is, weet ik niet.
Zelf heb ik een Brother, mijn eerste was een Brother super galaxy 2000.
Mooie machine, het grootste borduurbereik was 13x18, maar de machine kreeg kuren (had hij al last van toen ik hem binnen kreeg van de verkoper, maar kon geen kwaad volgens die man, ik dacht daar anders over.
Mijn 2e machine is een Brother super galaxy 3000D en die heeft een veel groter bereik (tot 26 cm).
Hij borduurt geweldig en wat ik belangrijk vond, hij gaf de kleuren niet in zwart wit aan op het scherm, maar in de daadwerkelijke kleur, dit is een stuk overzichtelijker vind ik, maar er zijn ook mensen die dat niet belangrijk vinden.
Waar moet je op letten?...
Als je voor een tweedehands machine gaat, moet je er rekening mee houden dat je er meestal nog een kaartlezer bij moet kopen (dit geldt meer voor de oudere machine zoals bijv de galaxy 3000D) zoals bijv de pes2card, deze kost ook zo rond de 200 euro, dus dat is een kostenpost die er nog bij komt.
Ga je voor een nieuwe, dan zou ik kijken naar een machine met USB ingang, dit is ideaal, maar die machine's zijn ook duurder en het is maar net wat je budget is, je hoeft in ieder geval geen pes2card meer te kopen als er een usb ingang op de machine zit)
Zelf wou ik een goede machine, maar er niet al te veel geld aan kwijt zijn, dus ik ben enorm tevreden met mijn 2e hands machine!
Tevens moet je het borduurbereik in de gaten houden, dit is toch wel belangrijk.
Er zijn mensen die denken...10x10cm is groot zat voor mij, maar de meeste borduurtjes zijn toch op 13x18 cm gemaakt en ik weet uit ervaring dat 10x10 echt te klein is, je wil als snel groter en groter.
13x18 cm is de meest gangbare maat om te borduren, dus ik zou in ieder geval dat in het achterhoofd houden.
Daarbij heb je allerlei toebehoren nodig zoals verstevigingsstof en garen...ook dit kost geld en vooral bij de nieuwe machine's is het nog zo dat ze niet alle merken garen lusten.
Met mijn oudje heb ik daar geen last van, die eet alles ;)
Maar het kan ook aan de afstelling liggen heb ik wel eens gehoord.
Tja, en wat merk betreft...ik zou niet voor een al te onbekend merk gaan, ze zijn misschien wel goedkoper, maar je hebt ook wel eens kans dat als er wat kapot gaat, dit merk niet meer bestaat na bijv tien jaar (en borduurmachine's kunnen lang meegaan).
Brother o.a is een merk dat al jaren bestaat en elk onderdeeltje is wel te bestellen.
Zelf ken ik geen ander merk aangezien mijn vorige machine een Brother was en die ik nu heb is ook weer een Brother.
Ik weet niet of je het Sancho forum kent? Daar kun je ook ervarings verhalen lezen van mensen met andere merken machine's
Mocht je er aan denken een machine via marktplaats ofzo te kopen, ga dan altijd bij de mensen langs en vraag of je het apparaat werkend mag zien, nooit kopen als je de machine niet hebt zien werken.
Er zullen vast nog wel meer tips zijn, maar ik denk dat dit toch wel hetgeen is waar je het meest aan hebt.
13x18 cm zou ik in ieder geval als grootste bereik aanhouden en zeker niet kleiner gaan, daar ga je hoe dan ook spijt van krijgen, zeker omdat zo'n machine niet echt goedkoop is.
En persoonlijk vind ik het wel fijn dat het display de daadwerkelijke kleuren aangeeft, dit omdat mijn machine tevens de kleurnummers weergeeft, maar alleen die van Brother (kan wel veranderd worden schijnbaar) en dan is het even zoeken welk kleurnummer bij mijn eigen merk garen hoort...als je de kleur dan ook daadwerkelijk ziet en je ziet rood in je scherm dan pak ik gelijk de rode kleur van mijn eigen merk garen, dit vind ik persoonlijk wel fijn, máár is niet het belangrijkste.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt...
Groetjes Monique

*OLLY* zei

O, ja...nog wat ;)
Mijn machine is een combi machine.
d.w.z, Mijn machine is een borduurmachine, maar kan ik ook omzetten tot naaimachine.
Het voordeel is, dat je alles bij de hand hebt en weinig ruimte nodig hebt voor je machine.
Het nadeel is...als hij voor onderhoud weg is, heb je dus én geen borduurmachine en geen naaimachine in huis, haha.
Er bestaan ook enkel borduurmachine's die je dus niet als naaimachine kunt gebruiken...dit is mij verteld tenminste, welke dat zijn weet ik zo niet.
Ik zou eens kijken op het sancho forum bij de ervaringen van anderen met hun machine.
Mijn ervaring is in ieder geval dat je van een tweedehands machine heel veel plezier kunt hebben!

Mirella zei

wat een super leuk shirt is het geworden!!