Pagina's

mei 25, 2011

Vorderingen Handpop Fiet


Vorderingen...
Gisteravond ben ik begonnen met het uittekenen van de handpop, de bewegende snavel was eigenlijk het grootste struikelblok, maar ik vind het goed gelukt.
Ik heb mijn hand nagetekend en aan de hand daarvan tricot uitgeknipt, dit tegen elkaar aan genaaid en toen moest er nog een tussenstuk in zodat de snavel kon bewegen als het ware.
Ook dit ging redelijk goed en als ik mijn hand er nu in stop dan zit het als gegoten en mijn duim past precies in de onderste snavel zodat je ook een snavelpunt te zien krijgt.
Het witte gedeelte is van fleece.
Ik wou dat dit netjes zou aansluiten om mijn arm zodat je geen losse stof hebt, hierdoor krijg je de hals dus gelijk volledig opgevuld.
En toen het lijf...dat wordt wat moeilijker.
Ik heb het nu aan de nek vastgezet en m.u.v het gat waar je arm doormoet, dicht genaaid.
Ik vind alleen dat het nu niet zo lekker zit, dus ik ga er een voering in maken en het lijf opvullen en dan aan de zijkant van het lijf komt een inkeping waar je arm door moet, zo blijft het lijf mooi staan en heb je echt het idee van een handpop en niet meer van een zwart stuk fleece dat er maar bij bungelt.
Vanmiddag moet ik om de boodschappen, maar ik zit te denken om even langs de stoffenwinkel te rijden voor rood met wit (liefst rood met roze) gestreepte tricot voor de poten.
Mocht dit nu allemaal goed lukken, dan is Fiet klaar.
Ik zocht eigenlijk pluche stof in zwart en wit, maar aangezien de pop niet echt klein is uitgevallen wordt dit een erg duur grapje en het moet wel leuk blijven.
De juf had ook niet gevraagd om hem zo goed mogelijk na te maken qua stof, als het de kleuren maar had...nou die heeft deze Fiet wel.
De ogen moet ik nog vastzetten, maar ik zag dat ik het net andersom had gedaan qua kleuren vilt, dus dat moet nog veranderd worden en de wimpers borduur ik er maar op.
Zou het zo voor Fiet door kunnen gaan, of zeggen jullie...mwah, ik zou dit of dat gedaan hebben?
Zodra Fiet helemaal klaar is volgt er nog een finish foto ;)

5 opmerkingen:

Jessica Dijk-Kanninga zei

Knap hoor! Ziet er erg leuk uit.

bobbeez-8r1id zei

helemaal prima toch. Mijn eerste reactie was wel om er nog veren op te maken (goedkope boa kopen en die veren gebruiken), Succes en ik ben erg beniewd naar het eindresultaat!

*OLLY* zei

Dat is idd een idee Bobbeez.
Alleen heb ik niet zo'n goede ervaring met boa, haha
De veren laten altijd los en dan vind je de pluisjes overal.
Ik ga eens kijken hoe ik dat kan oplossen...
Groetjes Mo

Mirella zei

ik vind hem geweldig worden !! knap gedaan hoor, zo uit je hoofd

Klaartje Nel zei

super gedaan! Erg tof voor bibliotheken!