Pagina's

mei 14, 2010

Nog een Lore top in Hollandse stijl...

LORE
Wat vind ik dit toch een superleuke tricot met die oud hollandse afbeeldingen, van dit soort tricot's kun je nooit genoeg hebben en toen bleek dat de stof in de aanbieding was heb ik gelijk een metertje besteld...achteraf veel te weinig natuurlijk want ik heb er inmiddels nog heel wat meer idee├źn voor, toch nog eens ergens wat metertjes vandaan zien te halen ;)
Het patroon Lore van Farbenmix vind ik een erg leuk patroon om te maken, het is een simpel patroontje met weinig poespas maar daarom juist goed geschikt voor dit soort tricot's met drukke afbeeldingen of als je een effen tricot gebruikt zeer goed geschikt voor allerlei borduurtjes en versieringen.

Ondanks de mooie stof vond ik de top een beetje rustig overkomen dus ben eens gaan spitten in mijn dozen en wat bleek...ik had nog een gehaakt bloemetje liggen in dezelfde kleur blauw als dat er in het tricot zit en met een paar lintjes eronder heb ik er nog snel even een broche van gemaakt die ook nog afneembaar is en wat weer makkelijk is als de top gewassen moet worden.
Hopelijk kan ze hem heel snel aan maar dan moet de temperatuur wel meewerken.
Vanavond ga ik maar eens een patroon opzoeken voor een legging die ik van dezelfde tricot wil maken en ook wil ik er nog een witte ballonrok bij maken die dan weer over de legging gedragen kan worden, met een paar rode croc's is ze helemaal Hollands Glorie ;)

Zo, en nu op zoek naar nog meer metertjes van deze stof!

7 opmerkingen:

Anoniem zei

The dress is so lovely! Well done to the little touch up.

Marijke van Ooijen zei

Hay Moniqeu,

Meis wat een schattige stof en het jurkje is amazing!!

Liefs,
Marijke

Lotsie zei

zo mooi!

Mirella zei

ooo... die is wel heel mooi geworden!!

Karin (the Mrs.) zei

Erg leuk! En ik vind die broche erbij geweldig!

Julaba zei

Erg mooi! Je brengt me op een idee ... Ik heb hier al een wikkelvestje van deze stof maar nog genoeg over voor een top. Koude of warme dagen .... de bootjes kunnen aan!

Alice zei

Oohhh ik vind hem echt GE-WEL-DIG!!