Pagina's

december 27, 2009

Tweede Kerstdag....Winterefteling

De kerstdagen waren weer érg gezellig.

Eerste kerstdag zijn wij eerst naar mijn schoonouders geweest en hebben wij daar gegeten om vervolgens rond half vier naar mijn ouders te gaan waar we met een grote groep bleken te zijn.Wij zelf, mijn ouders, opa, zusje met zwager en neefje, buurvrouw en overburen van mijn ouders dus een gezellig grote groep, helaas was mijn middelste zusje er niet bij met haar man en dochter en daar baalden wij wel van omdat je dan toch niet helemaal compleet bent voor je gevoel, maar het is niet anders, zij wonen helaas niet in Nederland dus zo makkelijk is het niet om deze kant op te komenWij zijn tot in de late avonduren gebleven en hebben gedanst, gezongen en gegeten en gedronken. Ja, de familie weet wat feesten is en dat doen we dan ook compleet met lichteffecten etc...supergezellig!

Kwart voor twee s'nachts lagen wij pas in ons eigen bed om er vervolgens zelf nog geen vijf uur later weer uit te moeten want wij zouden tweede kerstdag naar de winterefteling gaan samen met mijn zusje, zwager, neefje en mijn ouders.
Om half tien stonden wij klaar om weg te rijden en nu zie ik je al denken "waarom dan zo vroeg uit je bed?", nou simpel...schone kleding klaarleggen, tafel dekken, kinderen uit bed, wassen, eten, tanden poetsen, tas klaarzetten, nog even snel de batterijen opladen van het fototoestel en kijken of de navigatie het nog doet wat dus niet het geval bleek te zijn want ik heb blijkbaar bij het laatste gebruik het programma eruit gehaald en niet meer teruggezet maar ach, wat maakt het uit want vroeger hadden we ook geen navigatie en tja de Efteling weet toch bijna iedereen wel te vinden en ja dan moest ikzelf natuurlijk ook nog even in de plooi gestreken worden vandaar dat ik er altijd graag ruim op tijd uit ga zodat ik rustig aan de slag kan en me niet hoef te haasten.


Om 9.15 konden we hier van huis weg om vervolgens bij mijn ouders op tijd te arriveren (ik heb een grote hekel aan te laat komen en kom dan ook overal té vroeg, wat ook niet altijd handig kan zijn maar liever te vroeg dan te laat roep ik dan altijd maar.)
Eenmaal onderweg begonnen de kinderen na tien minuten al te roepen dat ze het efteling hotel zagen wat uiteraard niet kon aangezien wij in zeeland wonen en je dus na tien minuten echt geen efteling hotel kunt zien maar ze bleven volhouden en dat de hele rit lang, we hebben dus heel wat Efteling hotels gezien zoals je zult begrijpen ;) maar goed, we kwamen dan toch eindelijk aan en het was weer prachtig!

Mijn zwager had de entree kaarten al vantevoren geregeld zodat we gelijk door konden lopen en niet eerst in de lange rijen bij de kassa hoefden aan te sluiten...ideaal!Eerst bezochten we het sprookjespark waar mijn neefje zijn kleine oogjes uitkeek en daarna zijn we maar eens een tentje gaan opzoeken waar warme chocomel te koop was, maar daarvoor hebben we niet lang hoeven zoeken want tijdens de winterefteling staat er zowat om elke hoek een tentje of wat dan ook met warme chocomel, erwtensoep of een andere versnapering waar je weer even lekker warm van wordt, we hebben dan ook heel wat tentjes bezocht!

Maar om een heel lang verhaal korter te maken, de Winterefteling was echt SUPER!, helaas was het wel heel erg druk ondanks de indicatie op de efteling site want volgens hun zou het gisteren een gezellige bedrijvigheid zijn maar het was gewoon een zeer drukke eftelingdag maar dat was ook wel logisch zo met het zonnetje, de echte sneeuw in het park en de tweede kerstdag.
Ik heb weer een hoop foto's genomen en zoals je ziet zijn ze best goed gelukt.Onze kerstdagen waren in ieder geval gevuld met gezelligheid!
Nu op naar de oud en nieuwviering...

1 opmerking:

Collie-Collie zei

Wat een prachtige foto's van de Efteling! Wat dat betreft is de sneeuw wel een speciaal wintereffect erbij!! Hahaha, ik herken het heel goed, dat voor een uitje er een wekker heel vroeg wordt gezet en het een hele onderneming is om alle kinders met hun neus de goede richting op te zetten en de boel "gladgestreken" in de auto te krijgen om op tijd aan te komen, maar... dan heb je ook wat. Relaxte rit en relaxte aankomst en dan kan het feest beginnen!!

Groetjes, Collie