Pagina's

april 25, 2009

stoffenmarkt....de buit

Ik zal eerlijk toegeven dat de titel van dit berichtje niet helemaal klopt.
Ik ben vrijdag samen met mijn dochter naar de stoffenmarkt in Goes geweest en daar heb ik twee stofjes gekocht, een effen marine blauw katoentje en een delfts blauw stofje die je beide op de foto's kunt terug vinden.
Dus de buit op de foto's is niet alleen van de stoffenmarkt in Goes.
Van het delfts blauwe stofje was ik al geruime tijd helemaal weg maar net toen ik het wou bestellen bleek de webwinkel het niet meer te hebben dus zoals je zult begrijpen was ik erg blij het op de stoffenmarkt te zien liggen en ik heb dan ook gelijk twee meter gekocht van deze stof.

Inmiddels is er al wat van de delfts blauwe stof geknipt en verwerkt in wéér een Roos 3019 maar ik wacht nog op een velours motief dat er nog op gestreken moet worden dus ik laat nog geen foto zien, na-na-na-na-na.

De andere stoffen waaronder twee tricots die je op de foto ziet heb ik her en der op internet besteld en ik vind ze te mooi om er nu al aan te gaan knippen...nu moet ik zeggen dat ik dit "probleem" dus met al mijn stofjes heb en het soms dus een tijdje kan duren eer ik er wat van ga maken omdat ik zeker wil zijn dat het bij dat betreffende patroon past en ik het stofje dus niet verknip...want dat zou jammer zijn zeg nu zelf!Zoals je kunt zien staan er ook twee Farbenmix patronen op de foto.
Het gaat om de eronder-en-eroverheen en om de Feliz.

Nu is mijn dochter niet echt meer een meisje dat graag jurkjes draagt in de Feliz stijl maar ik zag het jurkje hangen tijdens de stoffenmarkt bij de kraam van de patronenwinkel en ik was op slag verliefd alleen nu is die verliefdheid gezakt tot het punt "ik weet niet of ik hem ooit ga maken" misschien als ik er de juiste stoffen voor kan vinden en anders misschien toch eens maken en dan op marktplaats zetten.
Nu moet ik erbij zeggen dat ik de Feliz al eens eerder als patroon had gekocht maar weer op marktplaats had gezet om dezelfde reden als die ik nu aangeef...ik weet niet of ik hem ooit ga maken, hoe stom kun je dan zijn om dan toch weer het patroon te kopen maar ergens blijf ik het een geweldige jurk vinden en had ook gezien dat ze van dit patroon ook weleens een rok maakten, tja dat leek me toch ook wel leuk dus zodoende zit ik weer met de feliz ;)
Een patroon dat ik vergeten ben om ook op de foto te zetten is de Ivy (onderstaande foto van de broek is niet door mij gemaakt maar is een voorbeeld)Dit is een broekpatroon van Farbenmix en zoals ik begrepen heb inmiddels ook uitverkocht bij FM (wordt wel weer bijgemaakt hoor, wees gerust ;-) en ik kan het volledig snappen want het is een super patroon...nu alleen nog maken ahum, de broek ligt al wel uitgeknipt (van spijkerstof) klaar maar verder dan dat ben ik nog niet gekomen, ik ontzie het misschien ook wel een beetje om er aan verder te gaan aangezien dit mijn eerste broek zal worden die ik maak voor mijn dochter.
Maar goed, wie niet waagt die niet wint, toch?!

10 opmerkingen:

judith zei

Prachtige stoffen!

Sandra zei

Wow wat een prachtige stofjes. Ik vind die blauwe en rode met bloemetjes zo mooi (is dat de tricot versie?), zou ze graag zelf bestellen maar ik kan niet kiezen uit alle mooie kleurtjes die er zijn!

Groetjes, Sandra

Arjanne zei

Wat heerlijk al die stofjes!!!

applicatie enzo zei

Het veloursmotief is gesneden ;)

Groetjes Sandra

Natascha zei

Wat een kleurenexplosie weer hier op het beeldscherm....geweldige stofjes weer..
Groetjes Natascha

Titia zei

Je hebt echt prachtige stofjes gekocht!

Ik heb dat ook vaak, dat ik stoffen gewoon te mooi vind om in te knippen. Soms liggen ze er een jaar later nog....

Naai ze!

Olly zei

Sandra,

Ik heb die blauw en rode met kleine bloemetjes in de poplin versie en in de tricot versie.
Ik moet zeggen dat ik de roze niet mooi vond maar de blauw en rode zijn echt fantastisch, ik heb de tricot bij kinderstoffen.com besteld en de katoen bij Dekkers maar nu zag ik ze ook al bij de stoffenstunter en de stoffenkraam voorbij komen.


Titia,
Gelukkig ben ik dan niet de enige die deze `tic` heeft om stoffen te kopen maar om er vervolgens nog niet in te durven knippen hahaha, dat stelt me eerlijk gezegd wel gerust haha.
Maar ik vind het soms ook zo mooi als ze gevouwen op een stapeltje liggen en alleen daar kan ik al van genieten...tja een beetje vreemd ben ik misschien wel haha


Sandra,
Hartstikke fijn, ik ben reuze benieuwd naar het motief!


Judith, Arjanne, Natascha,
Bedankt voor jullie leuke reaktie!
Ik ben ook heel blij met deze prachtige stoffen.

Groetjessss Monique

Alice zei

Ooeehhhhh wat een geweldige stofjes! Ik ga deze week ook eeeindelijk weer aan mijn naaimachine zitten! Ppff.. zou ik het niet verleerd zijn! LOL!
En.. ik moet nog wat opsturen naar jou besef ik me net... hou je mailbox maar in de gaten!
groetjes, Alice

ingrid zei

Het maakt niet uit waar de stofjes vandaan komen ; ze zien er mooi , fleurif uit zo op de foto.
Alvast een fijne dag , groetjes Ingrid.

Collie zei

Wat heb jij een lekkere vrolijke berg met stofjes gekocht. En mooie patronen. Wel supergeslaagd zou ik zo zeggen. En de broek, gewoon lekker met een bakkie leut starten en dan komt het vanzelf wel goed!
Succes!

Groetjes, Collie