Pagina's

maart 06, 2009

Foto's inplakken...

Wat kan een mens toch enorm veel foto's maken in een korte periode, zo ook ik dus maar van laten afdrukken en inplakken komt helemaal niks. Ik heb zelf een digitaal fototoestel en het voordeel daarvan is dat je zoveel foto's kunt maken als je maar wilt want als je kaartje vol is dan schrijf je de gemaakte foto's gewoon even over naar de computer en kun je weer volop plaatjes schieten en als er foto's tussen zitten die niet goed gelukt zijn dan verwijder je die gewoon dus wat dat betreft een enorm voordeel ten opzichte van de analoog toestellen met de bekende fotorolletjes die je eerst moest laten afdrukken voor je kon zien of ze gelukt waren, er is alleen ook een groot nadeel aan een digitaal toestel, doordat je de foto's al gezien hebt op je pc is de drang om ze te laten afdrukken enorm afgenomen en worden de foto's op cd of dvd gezet om je pc leeg te houden maar zo zit je dus met veel (lees in mijn geval...héél veel) cd's en dvd's vol foto's waarvan alles door elkaar staat en sommige cd's niet meer goed afdraaien op je speler omdat de cd al wat verouderd is dus dan komt er het grote moment van laten afdrukken aan, want dan moet het nu toch éindelijk maar eens gebeuren.
Gisteren heb ik dus de hele dag (ja, je leest het goed...zoveel cd's en dvd's had ik dus) achter de pc gezeten om foto's van cd of dvd terug over te schrijven naar mijn pc om ze vanuit mijn pc weer te sorteren zodat ik alles middels een fotosoftware naar de betreffende winkel kon sturen en dat uitzoeken duurde lang maar was toch ook wel leuk en vooral emotioneel, wat kunnen er weer veel herinneringen boven komen bij het zien van een foto die je eigenlijk ergens al weer vergeten was.
Zo kwam ik weer wat babyfoto's tegen van de kinderen maar ook van onze vakantie naar euro disney...wat waren de kinderen toen blij toen ze te horen kregen dat we naar euro disney zouden gaan ipv naar hun tante in (toen nog) enschede, ze wisten niet wat ze hoorden toen de oudste oplas (in zijn kleurboek had ik een brief namens Mickey en zijn vrienden geplakt) dat mickey en zijn vriendjes op hun stonden te wachten
En de vreugde werd nog groter toen ze hoorden dat we met de Thalys (trein) helemaal naar Parijs in Frankrijk zouden gaan en wat ging deze trein snel!We hebben zoveel foto's van de parades maar allemaal afdrukken is ook weer zo'n onzin dus werd er een selectie gemaakt en dat was moeilijk want stuk voor stuk waren ze mooi of grappig, deze foto is trouwens in het movie world park gemaakt en volgens de kinderen móest Goofy op de foto, zo gezegd zo gedaan...
Maar ik heb me nu wel voorgenomen om regelmatig wat te laten afdrukken om te voorkomen dat ik wéér zolang aan het uitzoeken ben.
Die analoge toestellen waren en zijn zo gek nog niet, je drukte tenminste alles af want als je rolletje vol was wist je al niet meer wat er ook al weer opstond en was de rit naar de fotowinkel snel gemaakt en ging je een uurtje later weer blij verrast naar huis met al je foto's - die vervolgens wel weer bleven liggen in een doos want van inplakken kwam toen ook al niks terecht.

Tegenwoordig heb je van die digitale foto albums en hoe makkelijk dit ook is...ik heb er gemengde gevoelens bij, ik wil nog weleens een foto uit een album halen om bijv in een lijstje te zetten of zo en dit kan niet met zo'n voorgedrukt album en ja het is leuk en makkelijk maar hoe ziet zo'n album er over 10 jaar uit?

Ik ben nog maar even van de "ouderwetse stempel" hoor en koop gewoon diverse albums, en laten we eerlijk zijn...het inplakken is een hoop werk maar ook wel een leuk werk als je al die foto's van de eerste stapjes, de eerste schooldag etc weer door je vingers laat gaan...heerlijk een dagje emotioneel zijn ;-)

4 opmerkingen:

Liane zei

Ooo, hier raak je een gevoelige plek bij mij, want wat betreft foto's is het hier sinds het digitale tijdperk ook een zooitje. Van de oudste zijn er een paar (!) foto's ingeplakt en voor de rest niks !!! Eeen deel is wel besteld en zit in van die flipover albums maar er staat ook nog megaveel op schijfjes en op de pc...Moet er ook nodig mee aan de gang.

Groetjes Liane

Olly zei

Hoi Liane,

Hier heb ik van de oudste twee albums liggen...toen was ik nog van de rolletjes af laten drukken maar toen de jongste geboren was had ik een digitaal toestelletje en toen begon de ellende...foto's stapelden zich op maar niet hier op tafel of in een doos maar op cd en later op dvd...van de week draaide ik een cd af en toen zag ik dat hij niet goed wou afdraaien en daar schrok ik dus behoorlijk van want straks heb ik écht niks dus heb er van de week ruim 400 laten afdrukken en hoop ze volgende week op te kunnen halen!
Ik heb me echt voorgenomen nu regelmatig wat te laten afdrukken en het echt bij te houden want ik schaam me toch wel behoorlijk dat ik van de oudste wel twee albums heb liggen maar van de jongste net een paar foto's heb van de geboorte en verder niks...*bloos*
Voorlopig dus even niet achter de naaimachine maar achter de plakboeken ;)
groetjessss monique

liane zei

Ik denk dat ik je voorbeeld maar moet volgen en de komende weken me maar eens met de foto's ga bemoeien. Isa is vandaag 8 geworden dus je kunt wel nagaan dat hier ook een giga klus ligt wat betreft foto's. En dan die van Niek natuurlijk ook nog...

Groetjes Liane

Olly zei

Hè gefeliciteerd met Isa!!!
Ja dat is dan idd een giga klus maar als je het uitsteld wordt het alleen maar meer hihihi.
Ik kreeg net bericht dat de foto's klaar zijn en onderweg zijn naar de winkel dus overmorgen kon ik er om komen (duurde 1 a 2 dagen dat ze bij de winkel aankwamen dus ik ga er overmorgen maar eens lang of ik ga er vrijdag om want dan is er ook nog een stoffenbeurs ;-)
Succes met uitzoeken en een hele fijne verjaardag!
Groetjes Monique