Pagina's

juli 26, 2008

Oude hobby...

Vandaag nam ik weer eens een kijkje op een taarten forum waar ik een tijdje lid van ben geweest, ben ik overigens nog lid van maar kwam er eigenlijk niet meer tót vandaag dus en daar zag ik dat een lid van dat forum (die fantastische taarten maakt) een workshop dvd heeft uitgebracht.
Tja en die heb ik dus zojuist besteld want na het weer zien van hele gave geboetseerde taarten begon het dus weer te kriebelen en heb ik besloten om voor de verjaardagen van de kids in September zelf een taart te bakken en te boetseren en daarbij kan die dvd heel handig zijn ;-)
Boven zie je een foto van een taart die ik gemaakt heb, de taart is van biscuitdeeg en gevuld met mascarpone en kersenvlaai vulling en bedekt met marsepein en versierd met "gras" van botercreme....HEERLIJK!
Hier zie je ook nog een andere taart die ik wel eens gemaakt heb en die ik heb versierd met een marsepeinen puzzelplaatje van Maja de bij (nostalgie) (het puzzelplaatje heb ik uit marsepein gesneden en 3D bewerkt)

Zelf taarten maken is zo'n ontzettend leuke bezigheid maar helaas voor de kalorieën niet al te best haha, maar ach zo vaak eet je toch ook niet zo'n lekkere zelfgemaakte taart...tja tenzij je ze (zoals ik dus deed) op den duur zo vaak achter elkaar maakt dat je gezin zegt "bekijk het maar met je taarten, je eet ze zelf maar op" en je dus een week later op de weegschaal staat en je stijl achterover kapt en besluit om nooit geen taarten meer te maken alleen bij speciale gelegenheden en dát wil ik dus toch weer gaan doen.

Nu komen de verjaardagen van de kinderen dus in zicht en heb ik weer een goed excuus om me weer eens helemaal uit te kunnen leven op bakgebied want ook bakken is een hobby van me en als ik dat nu kan combineren met boetseren dat ik ook weer erg leuk vind om te doen dan hebben we gelijk twee vliegen in een klap...ja toch ;-)

Hieronder nog even een probeersel van mijn eerste boetseerwerkje gemaakt van fimo klei,
nooit gedacht dat dit me zou lukken maar met behulp van wat uitleg heb ik dan toch maar mooi mijn eerste heksje kunnen maken.
Nu is het dus wachten op de dvd en dan moet er natuurlijk eerst nog wat geprobeerd , lees geproefd, worden voordat ik aan de échte taarten ga beginnen
voor de verjaardagen in September.

4 opmerkingen:

Sandra zei

Wow kan je dat ook al??!! Ik heb ooit een workshop taart maken gevolgd (staat op m'n blog) maar verder dan die eerste taart ben ik niet gekomen. Het is best moeilijk en je hebt er zoveel spullen en ingrediënten voor nodig. Maar deze van jou zijn echt prachtig zeg! Zo mooi heb ik ze nog nooit gezien. En het heksje is ook om op te vreten...:)

Groetjes, Sandra

Olly zei

Tja, ben van alle markten thuis hahaha (klinkt wel erg zelfverzekerd he haha)
De taart met die maja de bij was mijn eerste taart, vond het een heel werk maar wel een leuk én lekker werk haha.
Ik ben verzot op marsepein, helaas mijn wederhelft en kinderen niet maar vind marsepein zo goed te boetseren dat ik gewoon marsepein bleef gebruiken haha.
Ik heb gisteren een dvd besteld met een workshop van Wendy...dat is écht een kunstenares op taartgebied, o en ken je Debbie Brown al...die maakt ook gave taarten, www.debbiebrownscakes.co.uk maar wees gewaarschuwd ze zijn zo ontzettend mooi dat je zoiets gelijk zelf wilt maken haha.
Ik kan jouw taart niet terug vinden op je blog of ik moet er overheen kijken...kan ook natuurlijk haha.
Waar moet ik zoeken?
Ik ga nu snel naar het eten want volgens mij staat er iets te lang te pruttelen zonder water...OEPS.

Sandra zei

Hihi hij staat hier http://thehomeindustry.blogspot.com/2008/04/workshop-taart-versieren.html
Ik vond het de moeite niet er een label aan te geven. Hij stelt niet zoveel voor en is gemaakt van fondant, dus nog minder lekker dan marsepein ook. Maar het was heel leuk om te maken! Waar kan ik die dvd bestellen?

Alice zei

Ooohhhh!!! GEWELDIG!!!!! WOW!
groetjes, Alice