Pagina's

juni 30, 2008

Olly de uil...

Gisteren heb ik dit borduurtje met de borduurmachine uitgeborduurd.

Super ontwerp en maakt je kleding net even af.


Het is een ontwerp van Smartneedle.com

en daar hebben ze veel te veel leuke borduurtjes, gelukkig heb ik er inmiddels al wel wat van maar er komen steeds meer nieuwe ontwerpen bij en als borduurtjes fan wil je natuurlijk het nieuwste van het nieuwste hebben...ook al is het maar voor de heb en borduur je ze waarschijnlijk maar één keer maar dat maakt niet uit....je weet maar nooit wanneer het van pas kan komen ;-)

Alleen nu heb ik een klein probleempje...nou ja, een probleem is het nu ook weer niet echt.Ik twijfel over hoe ik de letters erop vast ga zetten.Ik heb de naam OLLY geborduurd en uitgeknipt en deze letters wil ik dus weer op het shirt vastzetten...
maar op welke manier?

Word het de manier van foto één en staat de letter O linksboven en de letter Y rechtsonder
zodat je het van boven naar onder en van links naar rechts leest (wat een uitleg)
Of word het manier nummer twee en staan de letters netjes naast elkaar onder de uil?Ik kan maar geen keuze maken, zelf neig ik meer naar netjes naast elkaar maar zo van links naar rechts boven naar beneden heeft ook wel wat....
Of gewoon maar zónder letters...is mijn keuze probleem ook gelijk opgelost.

8 opmerkingen:

Liane zei

Mijn mening ? Als het borduurtje van de uil lager had gezeten had ik de letters er boven gedaan, maar volgens mij past dat nu niet meer. Eronder lijkt me niet goed leesbaar als je 'm aanhebt ( een shirt 'ribbelt' toch altijd wat onderaan ). Dus misschien is het in dit geval zoals op de 1e foto het mooist...

Groetjes Liane

Olly zei

Hoi Liane,

Het was ook eerst niet de bedoeling dat ik er letters bij zou maken hahaha, vandaar dat de uil wat meer naar boven is geborduurd.
Het idee van de letters kwam daarna pas hihi, en eigenlijk zijn de letters iets te groot...ik kan evt kijken of ik ze nog een keer kan borduren maar dan een slag kleiner.
Foto 1 is denk ik idd ook de beste optie.
Groetjesssss Monique, die vanmiddag nog naar zwemles moet en geen zin heeft want ze moet meezwemmen en het is kijkweek HELP (is weer iets nieuws, een paar keer per lesjaar mogen ouders of grote broers of zussen meezwemmen...ik stuur d'r grote broer anders maar mee het water in, die heeft er wél zin in namelijk hahaha.

Anoniem zei

Ik zou de letters eronder plaatsen, dus de tweede foto. Ik vind de letters geplaatst zoals op de foto nr. 1 te druk.

Groet,
Yvonne

nicole zei

Hoi hoi,

ik geloof dat mijn vorige reactie niet is overgekomen dus ik probeer het nog eens...

allereerst Gefeliciteerd je bet wat mij betreft een terechte award winnaar. Mooie blog, geweldige werkjes!

ik wilde je vragen of je misschien mij wat op weg wil heplen. ik ehb nu al een dik jaar een Brother 200 borduurmachine maar borduur nog steeds alleen met de standaard borduurpatronen omdat ik nooit de tijd heb kunnen vinden om me te verdiepen in het digitalisern. zou je mj daar wat mee op weg kunnen helpen. is het waar dat dit alleen met PE DEsign kan? Ik vind dat namelijk nogal een uitgave...! Zou je mij misschien wat tips/ boeken/sites kunnen doorspelen. Dat zou ik fantsatisch vinden. Ik wilde je ook nog even vragen hoe je die prachtige letters van Olly hebt gemaakt. Download je dat ergens of koop je zoiets. ou ik hoop dat je eens zou willen reageren. Ondertussen houd ik je geweldige blog in de gaten., Alvast bedankt
Vriendelijke groeten
Nicole

Olly zei

Hoi Nicole,

Ik heb idd je vorige reaktie niet gezien maar kan je wel antwoord geven.

Ik heb zelf nog maar sinds begin mei van dit jaar mijn borduurmachine en heb me dus ook nog niet verdiept in het zelf digitaliseren van patronen, wou dat ik het kon maar helaas...ik koop mijn borduurpatronen via diverse website's zoals huups, der stickbar, smartneedle.com.
Ook download ik veel gratis patronen die ze dan weer freebies noemen en zo ben ik ook aan die letters van Olly gekomen, deze waren dus gratis te downloaden...weet alleen niet meer precies op welke site maar zal proberen dit op te zoeken.
De uil komt van smartneedle.com en zit in een serie samen met een peacock (pauw), die hebben hele mooie borduurpatronen die erg mooi uitborduren, helaas niet zo goedkoop maar je krijgt er wel iets moois voor terug!
Dit soort gekochte/gedownloade patronen kun je gewoon op de kaart van je machine zetten, je hebt daarvoor wel een apparaatje nodig dat de patronen op de kaart kan schrijven...ik gebruik daarvoor pes2card (zie eerdere berichten op mijn blog) de usb aansluiting van dat apparaat steek ik in de pc en dan schrijf/kopieer ik mijn gekochte/freebies patronen zo op mijn kaartje die in mijn machine gaat en dan kun je dus dit soort patronen borduren.
Pe-Design is bedoeld om zelf patronen te ontwerpen van bijv een kleurplaat zoals ik begrepen heb, zelf kan ik dit nog niet en heb me er ook nog niet in verdiept omdat er zoveel leuke patronen te krijgen zijn.
Pe design is idd een hele uitgave, de pes2card kost rond de 200 euro maar daarmee kun je dus niet zelf digitaliseren, dat kan wel met pe design of met andere ontwerp programma's zoals drawingsX4 dat rond de 1200 euro kost...SLIK.
Dus als je echt zelf borduurpatronen wilt gaan ontwerpen van bijv plaatjes of kleurplaten dan heb je toch wel iets nodig als pe design, wil je alleen gekochte/freebies patronen kunnen borduren dan kun je het makkelijk doen met een pes2card apparaatje (voorbeeld van dit apparaat vind je een aantal berichtjes terug in mijn blog)
Volgens mij bestaat er trouwens ook zoiets als embird en dat blijkt ook een ontwerp programma te zijn maar volgens mij heb je dan weer een tekenblok nodig voor op je pc als ik me goed heb laten informeren.
Ik hoop dat ik je zo voldoende heb kunnen helpen, zo niet....gillen en dan probeer ik het nog beter uit te leggen ;-)
Bedankt voor je compliment over mijn blog...ik doe mijn best hahaha
Groetjes Monique

nathalie zei

hallo
er zijn verschillende programma's om patronen te maken en allemaal te gebruiken bij een brother
als je een usb aansluiting heb heb je geen kaartlezer nodig
pe design is een mooi programma maar om mooie patronen te maken moet je er weer pre design bij hebben
embird is ook een goed programma hier heb je helemaal geen tekenblok bij nodig kan wel maar is niet nodig
dan zijn er ook nog programma's die wat makkelijker werken en je bv een plaatje in een eps bestand zo met 1 muisklik kan omzetten in een mooi patroon
software hoeft niet duur te zijn hoor ik heb mijn pe design 7 voor 45 euro gekocht wel is deze zonder kaartschrijver maar ik heb een usb op mijn borduurmachine
en als je er dan een pes2kaartschrijver bij koopt ben je nog goedkoop uit
ik heb zelf een borduurservice en ben dus proffesioneel bezig met borduren en ontwerpen
je hebt er even de tijd voor nodig ,maar als je het eenmaal onder de knie heb kan je de prachtigste dingen maken
als jullie advies willen hebben over iets kan je mij altijd mailen en dan wil ik jullie vragen beantwoorden want ontwerpen is zo leuk

Anoniem zei

hallo

ik had een vraag aan nathalie,
ik heb ook pe design 7 zonder kaartschrijver,maar ondersteunt pe design 7 de pes2kaartschrijver wel?
wat voor kaarten gaan hierdan in?
en hoe krijg je het patroon dan op je borduurmachine.
hoop dat je mij hiermee kunt helpen

groetjes willeke

pa3hbz zei

Hallo Olly,
Ik lees op je site dat je PE DESIGN 7 hebt gekocht voor 45 euro zonder kaartlezer.
Kun je me vertellen waar dat nog te koop is?
Groetjes,
Marianne