Pagina's

mei 21, 2008

Baby lodger...bijna klaar!

Heb ik weer...
Gisteren was ik bezig aan een borduurtje voor op de
babylodger die ik aan het maken ben voor mijn
a.s neefje. (zie links voor de foto van de babylodger waar ik aan bezig ben...let niet op de stikdraden rondom het borduurtje...deze zitten er alleen om het op zijn plek te houden.)
Het moest een ridder op een draak worden.
Wel was ik zo slim (ahum) geweest om eerst een proef borduurtje op vilt te maken om te kijken hoe de kleuren over zouden komen, het borduren daarvan ging echt uitstekend dús besloot ik om het daarna maar gelijk op het fleece te borduren van de lodger.....jaaaaaaa en toen ging het dus fout he, de draad brak af en toen ik dit wou herstellen moest ik mijn borduurraam er even uithalen en druktte per ongeluk te hard op de rand en zo kwam het binnenraam eruit met als gevolg dat de stof verschoven was en ik dus nooit meer goed uit zo komen met het verder borduren.

Een paar grote *#&% later besloten om er dan maar een lap fleece van de groene kleur overheen te zetten en dan maar een nieuw borduurtje uit te zoeken want had het even gehad met de ridder op de draak....(ja ze hebben me verslagen) tja en dan moet je zoveel borduurtjes hebben maar is het net niet naar je zin en dus speur je internet maar weer af en bestel je een serie borduurtjes in dit geval heb ik de little rascalls besteld van smartneedle.com, helemaal super die borduurtjes en na betaling kun je ze gelijk downloaden dus dat was een geluk want dan kon ik gelijk verder.
Zo gezegd zo gedaan..borduurtje op de kaart gezet, naar zolder gelopen waar alles staat, stof ingespannen op plakvlies en zo straks mogelijk (en zo goed mogelijk vast gedraaid in het borduurraam) en borduren maar.
FOUT...doordat het fleece is heb je te maken met de hoge pill (of hoe noem je die soort pluisjes) en soms kwam dat dus weleens dóór het borduurtje heen, ja en dáár kan ik dus níet tegen....dus nóg een keer over hetzelfde borduurtje maar dat was ook geen succes want je gaat in principe over een borduur heen en dus is je ondergrond een stuk stugger.
Ondanks dat is het toch best leuk geworden en hoop dat mijn zusje dat ook vind.
Zometeen de knoopsgaten er maar eens inmaken waar het aantrekkoord voor de capouchon door moet, wat overigens weer een gepriegel gaat worden want aangezien ik van het ONGEDULDIGE soort ben heb ik de lodger natuurlijk al in elkaar gezet en had beter eerst alles erop kunnen naaien en dan pas in elkaar kunnen zetten DUH....tja zo leer je weer van jezelf zullen we maar denken.
O ja, dat ene oogje van dat poppetje hoort groter te zijn als de andere ;)

10 opmerkingen:

Alice zei

Het ziet er mooi uit hoor Monique!! Een tip voor je als je op badstof, tricot of fleece gaat borduren. Behalve versteviging voor onder het borduurwerk heb je dan ook Avalon nodig. Dit is een transparante in water oplosbare folie. Dit voorkomt dat de stof gaat trekken of dat er lussen doorje borduurwerk omhoog komen.
groetjes, Alice

Monique zei

AHAAAA, kijk aan zo'n tip heb ik wat, ga het straks gelijk eens bestellen want wil er nog eentje maken maar ook een keer een t-shirt dus het komt altijd van pas.
Dank je wel Alice!!!
Inmiddels is de lodger helemaal klaar, nou ja...ga zo nog een groot knoopsgat maken zodat de gordel van de maxi cosi erdoor kan.
Groetjesss Monique

Anoniem zei

hoi Monique

Wil vragen of je de baby lodger ook op bestelling maakt en dan voor een meisje?
Mijn dochter moet in februari bevallen
Ik heb deze link van je moeder
Je maakt echt hele leuke dingen

gr Petra

Olly zei

Hallo Petra,

Ik heb nog nooit op bestelling gewerkt maar wil dit best proberen.
Ik heb toevallig nog een fleece liggen met mooie bloemen erop in zachte roze en blauwe tinten, de kleuren die je tegenwoordig veel ziet.
Ik zal hem gewoon eens in elkaar zetten en dan kun je kijken of je het wat vind (zal hem dan wel een keer bij mijn moeder afgeven als hij klaar is) en mocht je het wat vinden dan kan ik hem evt ook in andere kleuren voor je maken of je moet de stof mooi vinden waar ik hem dan van gemaakt heb.
Je schrijft dat het in Februari geboren word dus dan is fleece lekker warm.
Ik wil er van het weekend aan gaan beginnen (moet er nog wat dingen voor bestellen dan) en als ik hem af heb laat ik het je weten!
Dit is overigens vrijblijvend hoor als je de stofkeuze niks vind dan is de lodger altijd in een andere kleur/stof samenstelling te maken ;-)
Voor mijn zusje heb ik er dus ook eentje gemaakt en zij gebruikt hem elke dag voor mijn neefje.
Groetjes Monique

Anoniem zei

hoi Monique

Lijkt me erg leuk en zal het dan wel van je moeder horen.
Fleece is inderdaad een lekkere stof voor de winter.
Ben nu al nieuwsgierig naar hoe hij gaat worden

Liefs Petra

Olly zei

Hoi Petra,

De Lodger is helaas nog niet klaar en nu met de herfstvakantie is het iets lastiger om op zolder achter de naaimachine te kruipen, ik hoop er a.s weekend weer mee verder te kunnen, ik wacht ook nog steeds op een paar koordstoppers en die zijn er nog niet.
Je hoort ervan zodra ik klaar ben!
Groetjes Monique

Olly zei

Petra,

Ik ben al een heel eind hoor, moet alleen het koord nog bevestigen, ik hoop dit zondag te kunnen doen.
Groetjesss Monique

Olly zei

Petra, de lodger is klaar.
Was nog even een werkje want moest er een rand met de hand opzetten.
Ik zal hem van de week naar mijn moeder brengen en dan kun je kijken of je het wat vind!
Groetjes Monique

Anoniem zei

hoi Monique

Leuk ben erg nieuwsgierig hoe hij is geworden.
Je heb een drukke ma want krijg haar steeds niet te pakken
Zo gauw ik er ben geweest laat ik je gelijk wat horen

liefs Petra

Olly zei

Hoi Petra,
Heb je haar al te pakken gehad, ze is idd altijd druk...bezig bijtje he!
De lodger ligt nog hier maar dat is geen probleem hoor, als je mijn moeder gesproken hebt dan kan ik hem direkt brengen of je kunt hem hier bekijken (woon op hetzelfde dorp) alleen liggen we momenteel allemaal zo'n beetje plat door de griep.
Groetjes Monique
ps, zal vandaag een foto maken en op mijn blog plaatsen van de lodger, weet je gelijk hoe het eruit ziet (in het echt is het altijd mooier als op de foto he ;-))
Groetjes Monique