Pagina's

juli 29, 2014

Klaar voor de winter!

Ik haak alweer een aantal jaren, maar had nog nooit eens echt iets gehaakt wat ik kon dragen. Daar moest toch maar eens verandering inkomen! Dus op naar de Zeeman, want daar zouden ze van die leuke dikke wol hebben. En jawel hoor, er lag genoeg en heb dus maar eens flink ingeslagen. Eerst was het de bedoeling dat ik een omslagdoek zou gaan haken, maar toen ik éénmaal bezig was en besloot om nog even op pinterest (ja, weet ik...gevaarlijke site) te gluren, kwam deze leuke shawl voorbij en ik was verkocht! Dus omslagdoek aan de kant en beginnen aan de shawl.


Onderstaande foto is van Bonita Patterns en geeft het originele patroon weer.

Het is een patroon van Bonita Patterns en heet de Knit-Look Braided Scarf. Hij lijkt gebreid, maar is toch echt gehaakt! Ik heb mijn shawl wel heel wat langer gemaakt dan er op het patroon wordt aangegeven. Ik houd wel van die lange shawls die je tig keer kunt omgooien en dus heerlijk warm is.

Gehaakt met haaknaald 8 en ongeveer 7 bollen wol in de kleur donkergrijs, merk Marl van de Zeeman. Nu op naar Nr. 2 

6 opmerkingen:

Mariette zei

Gaaf! Leuk patroon, nog niet eerder gezien! Succes met de volgende!

*OLLY* zei

Hoi Mariette,
Bedankt voor je leuke berichtje!
Ik heb nu al zin in Nr.2 Het is een heel leuk patroon om te haken en helemaal niet moeilijk!
Groetjes, Olly (Monique)

Ellen van Minderhout zei

Hallo Monique,

Ik heb eens gekeken bij de site.
Ik zag een foto waar ipv de gevlochten streng een open structuur te zien is. Bij jouw foto's is dit niet te zien. Heb jij het patroon aangepast? Ik vind de open structuur namelijk niet mooi.

Groetjes, Ellen

*OLLY* zei

Hoi Ellen,
Die open structuur hoort erbij. Hoe moet ik dit uitleggen, hmmm. Als je de shawl gehaakt hebt en hij is dus klaar, dan ziet je shawl eruit zoals die foto met de open structuur. Die open structuur ga je dan in elkaar draaien om zo de vlecht te krijgen. Er bestaat een filmpje op youtube waarop je kunt zien wat de bedoeling is ;) (En die leggen het vast beter uit als ik nu doe, haha) https://www.youtube.com/watch?v=i85_CDnINrU

Succes! Groetjes, Olly

awad ngah zei

شركة عزل الاسطح بالخبر

الصفوة جروب zei

شركة امست للتنظيف افضل شركة لتنظيف المنازل والشقق والفللوالبيوت والمجالس والكنب والمفروشات والخزانات بالقطيف والمنطقة الشرقية لديها عمالة مدربة وخصومات هائلة طما توفر خدمات مكافحة الحشرات ورش المبيدات بالقطيف باسعار رخيصة ومناسبة وخصومات هائلة

شركة امست للتنظيف
امست للنظافة القطيف
شركة امست لمكافحة الحشرات
شركة امست لرش المبيدات