Pagina's

maart 22, 2013

Schaapje, schaapje....

Schaapje, schaapje, heb je...zwarte wol?
Wat een superleuk patroon is dit!
 Het enige waar ik persoonlijk moeite mee had, was die 'leuke' aparte wol waarmee gewerkt is op het patroon. Ik heb dit op de volgende manier opgelost: Je haakt het lijf eerst met normale katoen in de kleur die het meest past bij de harige wol die je wilt gaan gebruiken. Als je het lijfje klaar hebt, dan pak je een stompe naald en dan borduur je als het ware het hele lijf (hoeft niet netjes, want door de haartjes van die wol zie je toch niks) van links naar rechts en boven naar beneden vol met die draadjes wol. Op deze manier had ik geen problemen als er eens een lus van mijn haaknaald vloog en heb ik toch gebruik gemaakt van de speciale wol, wat weer voor een leuk effect zorgt.
Ik ben zeer tevreden met het eindresultaat in ieder geval. Dus mocht jij ook moeite hebben om met dit soort wol te werken? Probeer het dan eens op de manier zoals ik het heb opgelost!
De haartjeswol kocht ik trouwens bij de Zeeman. Helaas hadden ze daar niet veel keus in kleur dus is het een zwart schaapje geworden, maar ach...die horen er toch ook gewoon bij?!
Het patroon is afkomstig van Stip en Haak.

10 opmerkingen:

Anja zei

Slim opgelost ;-)
Heel leuk geworden !

Gerda Bos zei

Ik vind de zwarte variant van Suus ook heel leuk.
Ben zelf ook bezig met een schaap. De kop ging nog wel, maar het lijf vind ik lastiger en die moet ik nog haken. Goede oplossing hiervoor.

*OLLY* zei

Bedankt voor de leuke complimenten!
@Gerda, De kop ging bij mij ook wel omdat je van gewoon garen overstapt naar dat speciale draad. Maar zodra ik aan het lijf begon en gelijk moest beginnen met die draadjeswol...tja, dat was voor mij niet bepaald een feestje, haha.
Een aantal keren zat ik vast en vloog het lusje van mijn haaknaald. Zoek die dan nog maar eens terug ;) Dus alles uitgehaald en gewoon het lijf van gewone katoen gemaakt. Hierna heb ik het lijf als het ware gewoon geborduurd met die speciale wol! Ik heb het lijf daarna pas gevuld en dat ging echt perfect!

Succes met Suus! Het is een superleuk patroon!

Groetjes, Mo

PeTrA zei

Oh die zijn schattig! En wat heb je de foto leuk gedaan, super!

Fijn weekend ;-)

Natascha Meuris zei

Dat is wel een hele slimme oplossing!
Kan ik ook wel eens proberen. Heb nog wat van die roze bolletjes liggen, en ze liggen er toch maar te liggen omdat het niet gehaakt krijg, en nog eens een sjaal breien in die kleur (denk het niet ;-)) kijk je scheel op na een half uur, zo een felle keur!

Maar de schaapjes zijn superschattig!

Groetjes Natascha

Laura Hondema zei

Ze zijn inderdaad heel erg Leuk!! en wat een goed idee om het zo op te lossen! Ik wou zelf ook nog wel eens iets pluizigs maken en had geen idee hoe ik dat eens zou oplossen, maar dit is zeker een goeie tip!!
Liefs Laura

Borgero zei

Suus ligt bij mij ook te wachten om gehaakt te gaan worden. Maar dat 'douce' garen is inderdaad erg lastig. Ik ga het eerst op de gewone manier proberen, en anders kan ik het altijd nog op deze manier doen.

Nienke

Herriet zei

Ook in het zwart is Suusje super leuk!
Haken met Douce is inderdaad lastig maar je hebt het slim opgelost, bedankt voor de tip!

Prettig weekend,
groetjes Herriët

Michelle zei

Wat een leukerds! Je hebt de foto's ook super leuk bewerkt!

Anoniem zei

Super leuk, mooi ook die kleuren, ik heb Suus ook gemaakt maar dan van ecru wol
groetjes Marian (haakparels)