Pagina's

november 26, 2009

Roos 3019 en een nachtjapon

Ik kocht dit blauw geruite rozenstofje in eerste instantie voor het maken van de engel kussens (zie blogberichtje hieronder) maar ik zag het al helemaal voor me i.c.m het Roos patroon nr 3019 Ik weet dat het nog geen zomer is, maar kleding maken voor de zomerperiode vind ik zoveel leuker om te doen dus heb ik de stoute schoenen maar aangetrokken en ben ik gewoon aan de slag gegaan...heerlijk zo'n hobbymiddag ;)

Ook een nachtjapon voor de kleine dame mocht niet ontbreken dus heb ik eens wat geprobeerd met een bestaand t-shirt, dit heb ik afgeknipt tot op borsthoogte en daaraan weer tricot gestikt van een patroon van de Roos 3019A en voilĂ  daar was een pyama, dezelfde avond is ze er nog mee gaan slapen ;)
Op de foto lijkt de pyama scheef maar in het echt is het mooi recht zoals het hoort ;)
Ik mis er alleen nog een leuk borduurtjes op maar madam wou dit liever niet want het zou niet zo lekker slapen dus deze keer geen borduurtjes maar ach de stof op zich is al leuk genoeg, gelukkig heb ik er nog wat van want ik had nog wat shawls in gedachten ;)

2 opmerkingen:

Collie-Collie zei

Ik vind zomerjurkjes naaien ook zo leuk. Het is ook makkelijker om te kiezen lijkt het wel. Die nachtpon is goed gelukt hoor, dat snurkt lekker!! Hahaha.

Groetjes, Collie

saffiertje zei

Geweldig zomer jurkej en nachthemd!!! het jurkje heb ik net gemaakt in een wintervariat! Erg leuk ook van winterse stofjes!!!

gr miranda