Pagina's

mei 18, 2009

Eerste aardbeitjes....

Sweet strawberry...


foto afkomstig van Bakker-Hillegom.nl
Sinds begin April van dit jaar heb ik een eigen moestuintje en het eerste dat we er hebben geplant waren aardbeitjes van het doordragende ras Ostara.
Vandaag heb ik mijn eerste oogst mogen plukken en ik kan je vertellen dat de smaak heerlijk is, lekker stevig, sappig maar vooral heerlijk zoet!
foto van mijn eigen oogst
Jammer genoeg zijn de andere aardbeitjes nog niet rood genoeg en had ik niet meer dan dit witte bakje om mee naar huis te nemen.
Van de week kreeg ik ook nog een ander ras thuis bezorgd van de firma Bakker-hillegom, namelijk de Gigantella maxim, dit is een ras dat vruchten kán dragen van wel 100 gram PER STUK zoals ik op internet kon terug vinden en zoals je op de onderste foto kunt zien van een kinderhand met aardbei zijn dat dus geen kleine aardbeitjes, vandaag hebben we dit ras in de moestuin uitgezet en ik hoop echt dat ze het gaan doen want ik ben reuze nieuwsgierig.
Gigantella Maxim foto afkomstig van Bakker-Hillegom.nl
Naast deze twee aardbei rassen is het nu ook nog wachten op de zomerprei, ui, rode paprika, cherry tomaatjes, bos aardbeitjes, reuze pompoen en kalebassen (leuk voor de herfst) en de komkommer tot we die kunnen oogsten, helaas heeft de komkommer het zoals ik vandaag kon zien niet overleefd, hij doet nog wel wat maar veel is het volgens mij niet meer máár in de serre staan alweer nieuwe komkommer planten gereed evenals de watermeloen.
Een moestuin hebben is veel werk en het komt niet altijd gelegen om er wat in te doen zoals bijv vandaag als je zelf ziek bent en geen puf hebt om de tuin te ontdoen van onkruid maar het is zo leuk om je eigen oogst binnen te kunnen halen.
Het smaakt in ieder geval naar meer!

5 opmerkingen:

Ingrid. zei

Ze zien er heerlijk uit !
Fijne dag , groetjes Ingrid.

Collie-Collie zei

Het ziet er verrukkelijk uit! Wat een enorm grote aardbei, zeg! Zulke heb ik nog nooit gezien. En zo mooi rood! Groente en fruit uit je eigen moestuin is echt héél veel lekkerder. Mijn ouders hadden het vroeger ook, de groenten waren veel voller van smaak en het fruit was veel zoeter. Zelfs de meloenen waren goed gelukt, je moet ze alleen wel zelf bestuiven, maar ze zijn héérlijk! Beterschap, zodat je snel weer lekker in de tuin kan gaan plukken!

Groetjes, Collie

Bellavien zei

Heerlijk ziet dat eruit! Hier bij ons zijn de aardbeien ook echt zo groot en heerlijk van smaak. Hoop voor je dat ze gaan groeien.

Sandra zei

Leuk hoor je eigen moestuin! Wij hebben ook sinds een paar jaar een moestuin, hartstikke leuk en lékker. Bij ons zijn er ook al flink wat aardbeien gegroeid maar ze zijn nog niet rijp. De wortels, uien, bieten, aardappels en stengeluitjes doen het ook al goed. Dat wordt genieten van de zomer! Ben benieuwd naar jouw oogst!

Groetjes, Sandra

Anoniem zei

Hoi,

Ik ben even benieuwd of de grote aardbeien op de foto ook uitgekomen zijn en zulke grote aardbeien leveren.

Hoe is de smaak van deze aardbei?
Leuke pagina heb je!

Groeten,
Rene